10-11-06

HET IS AL DONDERDAG

Om 8 uur kraaide de ochtendhaan terug. De pyjama's werden omgeruild voor warme kleren, want vandaag trokken we er op uit.

Na het ontbijt wandelden we richting tramhokje. De kusttram bracht ons naar Raversijde waar een bezoek aan de Atlantikwall gepland was.

Opgedeeld in twee groepen verkenden we dit vroegere koninklijke domein van Prins Karel. Dit uniek geheel van bunkers en loopgraven werd nauwkeurig heringericht zoals 60 jaar geleden. De gidsen brachten ons bij de verschillende soorten bunkers en afweergeschut en gaven uitleg waardoor we ons min of meer een beeld konden vormen van hoe het eraan toeging in de wereldoorlog.

Om half één was het tijd om terug te keren. Ons middagmaal stond klaar toen we terug aankwamen in 'Duin en Zee'. Tomatensoep, vis, puree en koude groentjes en als dessert chocolademousse.

Veel tijd hadden we niet om alles rustig te laten zakken want om twee uur werden we al opnieuw in het centrum van Oostende verwacht. Dus snel weer de tram op en richting Mercator.

De rondleiding op deze grote driemaster gebeurde in drie groepen. We kregen uitleg over de werking van het schip, hoe het leven eraan toeging op deze opleidingsboot en leerden speciale knopen leggen. Als beloning kregen we op het einde nog een zeemansbeschuitje. Een beetje te vergelijken met de soldatenkoekjes: keihard en weinig smaak.

Nu was het eindelijk tijd om te shoppen. We wandelden naar de Kapellestraat. We kregen een uurtje de tijd om onze centen te spenderen in deze bekende winkelstraat. Sommigen kochten iets voor zichzelf, anderen dachten eerder aan het thuisfront.

Om tien over zes namen we de tram terug. Als laatste avondmaal werden croque monsieurs geserveerd met ananas, perzik en wortelen. In plaats van water stond limonade op de tafels.

Na het avondmaal gingen we naar de kamers om onze galakledij aan te trekken. Een avondvullend programma lag op ons te wachten.

Muziek was de rode loper doorheen de avond. De dans met krant en de spaghettidans passeerden de revue. De traditionele stoeltjesdans en liedjes gorgelen was natuurlijk ook plezant. We moesten ook liedjes raden a.d.h.v. voorgelezen tekstfragmenten. Deze spelletjes werden afgewisseld met vrije dansmomenten. Tussendoor kregen we nog een fantaatje om de droge kelen te smeren. Er werd gejumpt, geslowd en gedanst. Om elf uur waren we door onze beste krachten heen en zochten onze bedjes op. Slaapwel en tot morgen...

00:07 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.