08-11-06

HALVERWEGE

Bij het ochtendgloren stond de ontbijttafel ons op te wachten. De ontbijtdis was in haar gewone doen, doch aangevuld met lekkere cornflakes. Na het ontbijt werden we opnieuw ingedeeld in de drie groepen van gisteren. Duinenspel, strandspelen en Fort Napoleon waren de activiteiten op het programma.

De hemel was betrokken, maar de zon deed toch haar best om haar eerste zonnestraaltjes door het wolkendek te priemen.

Het strategische duel in de duinen was uiterst spannend. De twee kampen bespraken hun tactiek. Het eigen kamp verdedigen en het andere kamp aanvallen. Er werd met volle overgave gehold achter iedere tegenstrever. De hiërarchie van de kaartjes bepaalde de overwinnaar van de duels.

Ondertussen bracht een andere groep een bezoekje aan Napoleons duinenburcht. Dit vijfhoekig fort werd in het begin van de 19de eeuw gebouwd ter verdediging tegen de Engelsen. We mochten een kijkje nemen in dit militaire gebouw en konden de sfeer opsnuiven van hoe het geweest was voor de soldaten die daar verbleven.

De strandjutters tenslotte konden hun hartje ophalen op het strand van Oostende, Evangelina ... Het zonnetje en de wind zorgden voor wat extra sfeer op het zand. Kastelen werden gebouwd en overspoeld door de Noordzee onder inVLOED. De petanqueballen probeerden op hun beurt het cochonetje zo dicht mogelijk te benaderen. Er werd gehold en gerold op de rand van het zand en de zee.

Honger? Ja natuurlijk. Wat voor lekkers zouden we vandaag krijgen? Hmmmm! Frietjes met balletjes in de tomatensaus en sla, mais en komkommers. Niemand gromde, iedereen at!

's Nammidags werden de groepjes nog éénmaal doorgeschoven. Een laatste maal Fort Napoleon en duinenspel. De kinderen van Vurste gingen echter niet naar het strand, maar gingen op wandeling naar de vissershaven met hun juf.

Na het vieruurtje mochten we nog even naar onze lievelingsplaats, het speelplein in onze tuin. Even wou de regen roet in het eten gooien, maar uiteindelijk konden we toch doorspelen tot aan het avondmaal.

Een mooi gedekte centrale tafel nodigde ons uit voor het laatste maal van de dag: stokbrood met kaas en rauwkost. Het smaakte ons zo goed dat we wel een uurtje tafelden.

Ondertussen was het toch beginnen regenen, waardoor onze avondactiviteit voor de helft in het water viel. We moesten met de hele groep binnen blijven. Er werd geknutseld met plaaster en schelpjes, gezelschapspelen werden uitgehaald, sommigen maakten zelf een memory-spel en speelden er achteraf mee, anderen verkozen TV te kijken.

Het uur nadert half tien. Het wordt tijd om op te ruimen. Morgen gaan we naar het centrum van Oostende en 's avonds is het feest. Het wordt dus alweer een leuke, lange dag.

En dan nu oogjes toe en snaveltjes dicht. Tot morgen ... 

21:17 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Voor Arne Hoi Arne,
Ik merk dat jullie zich nog geen moment verveeld hebben. Geniet maar met volle teugen van de gezonde zeelucht en leef jullie maar goed uit !
Tot vrijdag.
Papa

Gepost door: Alain | 08-11-06

De commentaren zijn gesloten.