07-11-06

HET STRAND EN DE DUINEN

Om acht uur worden we uit onze diepe slaap gewekt. Wakkere en nog halfslapende kinderen begroeten de juf die hun zonet gewekt heeft. Binnen een half uurtje is het immers ontbijt.

Boterhammetjes met allerlei beleg en een lekker kopje koffie, thee of melk staan op ons te wachten. Een stevig ontbijt zal ons goed doen want er staat weer heel wat op het programma vandaag.

De voormiddag bestaat uit een kleine verwerking van onze drukke dag van gisteren gekoppeld aan een heerlijke verpozing in onze speeltuin. Daarna vertrekken we naar het strand. Een uurtje strandjutten doet het zeegevoel nog flink toenemen. We gaan op zoek naar schelpjes in allerlei grotes en vormen. We zullen die later nog nodig hebben om te knutselen. Er wordt gevoetbald op het strand, tegen elkaar en tegen de wind. Met de aanwezige schopjes worden enkele grachten en kastelen tevoorschijn getoverd. Sommigen gaan laarsjebaden in de koude Noordzee. 

Van al dat geravot in de gezonde buitenlucht krijgen we honger. Deze middag krijgen we kalkoen met rijst, groentenmix en currysaus voorgeschoteld en als dessert pudding.

's Nammidags worden we in drie groepen opgedeeld. Groep 1 brengt een begeleid bezoek aan Fort Napoleon. We gaan een kijkje nemen rond en in dit verdedigingsstulpje van Bonaparte. Puik bouwwerkje, goed over nagedacht.

Groep 2 gaat naar het strand en probeert daar zijn eigen kasteel of burcht in zandsculptuur na te bouwen. De wind is niet van de partij, de zon echter wel en het is dus alweer een aangename herfstdag. Groep 3 tenslotte speelt een duinenspel. Een variatie op 'stratego' waarbij verschillende groepen proberen elkaars schatkist te bemachtigen.

Na het vieruurtje hebben we nog even tijd om wat vrij te spelen op het domein.

Het avondmaal is een gevarieerde vleesschotel met koude groenten en brood. Een heel uitgebreide keuze en we laten het ons dan ook van harte smaken.

Om acht uur is het tijd om er nog eens op uit te trekken. We gaan op stap voor een lichtjestocht. Oostende oogt mooi als het donker is. Lichtjes overal. Lichtjes met een betekenis of lichtjes zomaar? Tijdens onze wandeling krijgen we hier uitgebreid uitleg over. De vuurtoren dirigeert het ritme van onze wandeling. Onderweg passeren we nogmaals het Fort van Napoleon, een donker gedrocht in de duinen. Enkel de aangebouwde cafetaria geeft licht. Aan het strand leren we het morse-alfabet en mogen woorden naar elkaar seinen en ontcijferen.

Het is half tien, de tocht en onze dag zit erop. Voor een laatste keer vandaag gieten we het zand uit onze schoenen. Nog even en we hebben een privé-strand voor onze deur. Tot morgen ...

22:18 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Dag Thibaud
Ik hoop dat alles ginder goed gaat en dat jullie tot nog toe al hele fijne dagen gehad hebben. Geniet nog van de zeelucht ,en van de komende dagen!
Groetjes
Papa

Gepost door: Ronsse Stephane | 08-11-06

Aan mijn vroegere klasgenootjes en mathias H. Hallo daar,hoe gaat het daar met jullie?Met mij gaat het zeer goed.Het is tof hé zo een weekje weg,ik ben de week voor de vakantie op ruimteklas geweest naar Transinne.Keileuk!!!Ik volg jullie verslagen via de site.Ik ga jullie laten verder genieten en spelen,want ik moet nog dictee maken.
Vele groetjes,
Delphine Huyghe.
P.S:Gelukkige verjaardag Mara.
Ik vergeet jullie nooit!!!

Gepost door: delphine huyghe | 08-11-06

Aan de leerkrachten of kinderen die deze teksten schrijven...
bedankt voor de mooie verhalen, zo kunnen we onze kinderen van dichtbij volgen en meegenieten van jullie trip aan zee!
Lotte en Waut tot morgen hé en een dikke knuffel van mama!

Gepost door: Anne Beirnaert | 09-11-06

De commentaren zijn gesloten.