06-11-06

DRIESTEDENTOCHT

De herfstvakantie zit erop en toch hebben we niet het gevoel dat het terug school is, want we vertrekken vandaag op zeeklassen. Een grote groene bus staat aan onze schol geparkeerd. Langs dit gevaarte staat een grote groep ouders. Ze wuiven hun spruiten uit. De spruiten zelf zitten al op de bus, enthousiast aan het wachten tot ze vertrekken. De grote valiezen geven de indruk dat we op wereldreis vertrekken. Het Belgische herfstweer is dan ook uiterst onvoorspelbaar.

Half negen, we vertrekken richting het Venetië van het Noorden. In Brugge staat een fotozoektocht op het programma. Verdeeld in vier groepen moeten we een raadsel onthullen. De wandeling leidt ons langs het begijnhof, de Onze-Lieve-Vrouw-Kerk, de markt en de burg. Na twee uur zijn we op het Huidenvettersplein aangekomen, het einde van onze tocht. Het raadsel is onthuld en we keren terug naar de bus die ons naar Damme zal brengen. 

Eén uur, we verorberen ons lunchpakket in de Sint-Pietershoeve. We krijgen een drankje aangeboden. Het is november en we zitten buiten op een terras, zalig!

Twee uur, we worden in twee groepen verdeeld. De eerste groep begint met een wandeling door Damme. Aan de hand van een vragenlijst leren we heel wat bij over dit pitoreske stadje. De tweede groep brengt een bezoekje aan het museum van Tijl Uylenspiegel. Na een uur wordt er gewisseld.

Vier uur, we vertrekken naar onze eindbestemming, Oostende. Na een half uurtje rijden komen we aan bij 'Duin en Zee'. Eindelijk weten we bij wie we op de kamer liggen. De valiezen  worden geledigd en de bedden opgemaakt. Voor het avondmaal mogen we nog even naar de leuke speeltuin op het domein.

Half zeven, het is etenstijd. Op het menu staat spaghetti. Lekker!

Als afsluiter van de dag gaan we nog luisteren naar een kapersverhaal over Drakendoder en Neuskoter. Af en toe krijgen we zelfs een rolletje in het verhaal. We zingen en dansen mee met het verhaal.

Kwart over negen, we keren terug en krijgen van Mara nog een snoepje voor haar verjaardag van gisteren. Happy birthday to you ...

Iedereen gaat nu naar zijn kamer. We mogen nog een half uurtje opblijven. De vermoeide oogjes en mondjes gaan geleidelijk over in de stilte van de nacht. Welterusten en tot morgen ...

21:48 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Beste Webmaster,
Is het a.u.b. mogelijk om de foto's in een iets grotere resolutie bij te voegen zodat ze een beetje kunnen uitvergroot worden ? (dan wordt het en beetje herkenbaarder)

Gepost door: Dirk Pierloot | 06-11-06

pietzakken da zijn echt wel pietzakken bij ons wast anders wij deden een leuke zoektocht en zij deden tijl uilen spiegel museum da zou ook graag gedaan hebben

Gepost door: Robin Lannau | 07-11-06

doen zij casino of niet

Gepost door: Robin Lannau | 07-11-06

beste KLARE FOTOS ALSTUBLIEFT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Robin | 08-11-06

De commentaren zijn gesloten.